Biotech OPTIFLEX GENESIS Comfort NY, prin sistemul de implantare preincarcat, adauga la linia de cristaline hidrofobe cu optic asferic OPTIFLEX Genesis sporuri de siguranta si facilitate in implantare, prin inaintarea lenta si uniforma a cristalinului si prin manevrarea cu o singura mana a injectorului.

Producator: Biotech Europe Meditech Inc Limited, AF2, IDA Business & Technology Park, Roscommon, Ireland
Link website BIOTECH
Link pagina Optiflex Genesis Comfort NY
Brosura Optiflex Genesis Comfort NY
Animatie a injectorului hibrid Optiflex Genesis Comfort NY
Video implantare Optiflex Genesis Comfort NY


CARACTERISTICI ALE SISTEMULUI DE IMPLANTARE:

- Mecanism hibrid unic piston & surub ce permite manevrarea cu o singura mana pentru un control complet asupra situatei. Un al doilea instrument poate fi manevrat simultan pentru a asista implantarea..

- Implantare prin incizii de 2.2mm.

- Presiune de implantare de 4 ori mai redusa decat in cazul injectoarelor cu piston.

- Format ergonomic al injectorului

- Permite implantarea in sacul cristalinului fara manevre suplimentare de armare sau manipulare.Etape premergatoare:Pasul 1:
Apasati lamela din imagine pana cand aceasta gliseaza complet in corpul injectorului.
Pasul 2:
Hapticele cristalinului sunt acum in tensiune, in postura corecta. NU apasati lamela mai mult de marginea injectorului.


Pasul 3:
Umpleti spatiul de sub implant cu o cantitate moderata de viscoelastic prin orificiul injectorului.NU este nevoie ca nivelul OVD sa depaseasca hapticul anterior al implantului.
Pasul 4:
Schimbati postura canulei si acoperiti implantul cu o cantitate moderata de viscoelastic.


Pasul 5:
Umpleti cu viscoelastic numai varful cartusului. Nu umpleti cartusul cu viscoelastic!
Pasul 6:
Inchideti cartusul cu o miscare uniforma. Cartusul se va plia si inchide cu click.


Pasul 7:
Actionati pistonul injectorului pana cand acesta gliseaza complet in corpul injectorului sau pana cand rotita injectorului incepe sa se miste.
Pasul 8:
Prindeti injectorul ca in imagine, mentinand indexul in contact cu rotita injectorului.


Pasul 9:
Introduceti prin cornee cartusul in postura Bevel Down prin incizia de 2.20mm.
Pasul 10:
Actionati cu o miscare continua cate un sfert de rotatie. Cristalinul va avansa progresiv spre varful cartusului si apoi se va pozitiona in sacul capsular.


CARACTERISTICI ALE IMPLANTULUI:


Aberatie sferica negativa
Corneea induce o aberatie sferica pozitiva de cca 0.27D, compensata de aberatia sferica negativa a cristalinului natural. Extractia cristalinului natural cataractat si implantarea unui cristalin artificial conventional pur asferic va induce o degradare a claritatii vederi si a sensiblitatii la contrast in conditii de iluminare mesopica si scotopica.

Una dintre caracteristicile importante ale OPTIFLEX Genesis Comfort NY este opticul asferic cu aberatie sferica negativa de -0.20D care:
- imbunatateste calitatea vederii si sensibilitatea la contrast
- imbunatateste vederea in conditii de iluminare mesopica si scotopica.

Point Spread Function prin opticul OPTIFLEX Genesis Comfort NY
Point Spread Function prin alte cristaline asferice.
Point Spread Function prin alte cristaline sferice.


Rezultatele Studiilor privind efectul de Glistening
Cristalinele artificiale hidrofobe Biotech OPTIFLEX Genesis Comfort NY demonstreaza un nivel foarte scazut de glistening, nu numai in zona centrala (0.74+0.54 MVs/mm2) dar si in periferia opticului (0.52+0.24MVs/mm2) ceea ce corespunde gradului 0 pe scara Myiata. De aceea, cristalinele artificiale OPTIFLEX Genesis Comfort NY pot fi considerate lipsite de glistening (glistening-free).Filtrul Albastru-Violet, o Solutie Optima pentru protejarea Retinei
OPTIFLEX Genesis Comfort NY contin un cromofor natural covalent unic ce asigura acelasi factor de blocare a razelor UV-A si de filtrare a luminii vizibile in spectrul Albastru-Violet ca si cristalinul natural. Biotech foloseste aceeasi modalitatea de protectie ca cea dezvoltata evolutiv in natura pentru protejarea retinei de razele de lumina incarcate energetic. Absorbanta spectrala a 3-hidroxi kinureninei (Figura 5) arata ca acest compus natural blocheaza excelent razele UV-A cu beneficiul secundar de filtrare a luminii in specturul Violet-Albastru.

Comparatie intre absorbanta 3-hidroxi kinureninei in solutie salina si cea a cristalinului OPTIFLEX Genesis cu cromofor galben natural

Astfel, cristalinele OPTIFLEX Genesis Comfort NY cu cromofor galben natural asigura aceeasi filtrare in spectrul albastru-violet ca in cazul unui cristalin natural si fara a altera perceptia culorilor sau sensibilitatea la contrast.Imbunatatire a Vederii Scotopice
Vederea scotopica se refera la perceptia ochiului in conditii de lumina redusa. La ochiul uman, celulele conuri nu percep la lumina redusa si vederea este asigurata exclusiv de celulele bastonase care au sensibilitate maxima la 498nm in spectrul verde-albastru. Graficul de mai jos arata cum calitatea vederii scotopice este maxima in spectul visibil intre 450 - 550 nm. Calitatea vederii scotopice scade cu filtrarea luminii sanatoase albastre in spectrul 440-500nm. Din contra, cristalinele OPTIFLEX Genesis Comfort NY filtreaza numai intervalul 400-440nm in spectrul albastru-violet, gratie Cromoforului Galben Natural, si nu afecteaza astfel vederea scotopica.

Functia CIE 1951 luminozitate scotopica


Ritmul Circadian
Melatonina produsa de glanda pineala este parte a sistemului ce guverneaza ciclul somn - veghe prin inducerea chimica a amortelii si coborarea temperaturii corpului.
Productia de Melatonina este inhibata de lumina incidenta pe retina si favorizata de lumina redusa pe perioada noptii
Din spectrul vizibil, Melatonina este inhibata in principal de spectrul albastru intre 460-480nm, proportional cu intensitatea si durata stimulului.
Prin filtrarea necorespunzatoare a spectrului albastru in limita a 500nm, secretia de Melatonina va creste si va afecta ritmul circadian.

Biotech utilizeaza un material hidrofob cu cromofoir galbewn natural produs de laboratoarele Benz Research & Development (US Patent 7.947.796) pentrtu a fabrica cristalinele OPTIFLEX Genesis Comfort NY ce blocheaza spectrul UV-A, filtreaza la nivele naturale spectrul albastru-violet si nu influenteaza ritmul circadian somn-veghe.

Aberatia Cromatica si relatia cu indicele ABBE
Indicele ABBE cuantifica aberatia cromatica ce este indusa de materialul utilizat in sisteme optice (cristalinul artifcial in acest caz).

Aberatia cromatica in cazul unui indice ABBE scazut.
Aberatia cromatica in cazul unui indice ABBE ridicat.


Cristalinele OPTIFLEX Genesis Comfort NY sunt fabricate dintr-un material hidrofob cu cromofor natural cu indice ABBE 47. Ca rezultat, aberatia cromatica este redusa si permite vedere excelenta postoperator

Indice ABBE ridicat corespunde unui grad redus de aberatii cromaticeAlte caracteristici

- margini drepte pe intreaga circumferinta a implantului.

- sensibitate la contrast crescuta. Vedere clara pe timp de noapte.

- rezultate functionale imbunatatite in conditii de lumina scotopica si mesopica

- mai putin innfluentat de inclinare sau decentrareSPECIFICATII

Model:
LMFA6
Material
Acrilic Hidrofob cu Cromofor Galben Natural
Continut de Apa
<5%
Tipul Opticului
Biconvex, Monobloc, Margini Drepte, Asferic
Dimensiunea Opticului
6.00 mm
Dimensiunea implantului
13.00 mm
Angulatie
ACD
5.28
Indice de refractie In Situ
1.52
Constanta A estimata
118.5
Formule recomandate
[SRK-T:118.4], [SRK-II: 118.6], [Holl.1 Const. SF: 1.46], [HOFFER-O ACD: 5.25], [HAIGIS a0:1.03 a1:0.400 a2:1.100], [Barret 1.57]
Gama de dioptrii
+5.0 D ...+30.0 D (increment 0.5D)
Dimensiune a inciziei
2.2mm
Sterilizare
Radiatii Ionizante
Valabilitate a sterilitatii
4 ani de la data productiei